Szenvedélyünk az autó

Tesla Roadster. Ez nagyot szól majd

2018/09/17. - írta: AutoAmore

A Tesla részben a Lotus Elise technikájára épülő Roadsterrel kezdte kirándulását az elektromos autók világába, még 2006-ban. A Roadster gyártását 2011-ben befejezték és helyette más modellek fejlesztésére helyezték a hangsúlyt. Jelenleg a Tesla Model S, a Model X és a Model 3 alkotja a kínálatot, 2020-ban azonban érkezik az új Tesla Roadster.

 

roadster_front_profile.jpg

Bár mostanában úgy tűnik, hogy Elon Musk nem a legjobb időket éli, azért a Tesla-nál még mindig pozitívan tekintenek a jövőbe. Aki bízik a gyártó töretlen fejlődésében és van elég pénze a 200.000,-euro körüli vételár későbbi kifizetéséhez, most még 4.000,- euro előleg befizetésével lefoglalhatja a Tesla legújabb szupersport autójának, a Tesla Roadsternek egyik példányát a Tesla 1.000 darabos Founders Series Roadster limitált szériájából.

roadster_front_5_8.jpg

 

Elon Musk még 2017. november 16-án, hallgatósága hatalmas ovációja közepette jelentette be, hogy a Tesla visszatér a gyökerekhez és elkészíti a Tesla Roadster legújabb generációját. Egy olyan szupertsport autót, ami minden korábbi rekordot megdöntve újabb megkerülhetetlen mérföldkövet jelent a villanyautózás történetében. Gyorsulásban az új Roadster 1.9 másodpercen belül éri majd el a 0-60 mérföldes sebességet (ami 96,5 km/h-nak felel meg), 2,1 másodperc alatt lesz meg a 0-100 km/h, 400 km/h fölötti végsebességre lesz képes és 1.000 km fölötti hatótávolságú akkupakkot kap. Remélhetőleg ez nem csak egy olyan elméleti hatótáv, amit csak kikapcsolt klímával, egyenletes 90 km/h-s tempóval, kanyarodás nélkül, lejtőn, hátszélben, teliholdnál lehet elérni. Ezt a reményünket az is táplálhatja, hogy Elon Musk ígérete szerint a Roadster ezt a hatótávot autópálya tempó mellett fogja teljesíteni.

roadster_rear_3_4_house.jpg

 

Három villanymotor, 200 kWh-s akkucsomag és összkerékhajtás gondoskodik arról, hogy ezeket a lenyűgöző adatokat az autó a valóságban is produkálni tudja.

 

A Roadtser négy teljes értékű üléssel rendelkezik majd, bár a hátsó sorba inkább csak alacsonyabb növésű felnőttek, vagy tinik és gyerekek fognak kényelmesen elférni. Említést érdemel a levehető üvegtető, amit a csomagtartóban kialakított helyre tudunk elpakolni, ha épp kabriózni támadna kedvünk. A gyári fotók alapján a Roadster beltere még a Teslánál megszokottakhoz képest is rendkívül futurisztikus lesz, a repülőgépeket idéző szarvkormánnyal.

roadster_interior.jpg

Bár az autó a bemutató alkalmával meg is jelent a maga teljes valójában, mozgott, gyorsult, azért nagyon valószínű, hogy a gyártás elindulásáig, 2020-ig még valamennyit változik a formaterv, a bemutatott autón ugyanis még nem voltak külső visszapillantó tükrök, amiket azért nagy valószínűség szerint pótolni fognak a mérnökök.

roadster_rear_profile.jpg

 

Köszi, hogy időt szántál rá és elolvastad a cikket.

 

Még több képet találsz itt: autoamore.hu

 

forrás: tesla official

komment
süti beállítások módosítása