Szenvedélyünk az autó

Nálunk is elérhető a legendás Mustang Bullitt.

2018/08/29. - írta: AutoAmore

2018-ban felfrissült a Ford Mustang. Mivel a 2015-ben bemutatott hatodik generáció dizájnját nagyon eltalálták – amit az eladott darabszámok is visszaigazolnak – csak finoman nyúltak hozzá az autóhoz. Picit átdolgozták az elejét, alapfelszerelésként elérhetőek a LED-es, átrajzolt, kissé morcosabb első lámpák és új a kipufogórendszer is, amivel már úgy hörög az autó, mint egy igazi bestia. Bár az állítható kipufogónak köszönhetően – ha jóban akarunk lenni a szomszédokkal - a kora reggeli indulások, vagy késő esti hazaérkezések alkalmával le is csendesíthetjük a morgást. Belül igényesebb anyaghasználat, a korábbi 421 helyett, immár 450 lóerős V8-as motor és már tízfokozatú automata váltó jelzi a ráncfelvarrás eredményét.

2019-mustang-bullitt-2.jpg

A faceliftet követően még az eddigieknél is kívánatosabb lett a Mustang, ráadásul továbbra is elérhető áron lehet hozzájutni, legalábbis ha a közvetlen konkurenseihez hasonlítjuk.

Aki viszont igazi különlegességet szeretne, Magyarországon is megvásárolhatja a Bullitt című filmben legendássá vált Mustang által ihletett limitált szériás modellt, amit a Ford a Steve McQueen főszereplésével készült film ötvenedik évfordulója alkalmából készített el. Ez volt az a film, ami a Ford Mustang hírnevét és legendáját világszerte megalapozta, így az ünnepi alkalomból elkészített modell igazi különlegességnek számít a Mustangok között.

bullitt_06_hr.jpg

Az autó az ötliteres, V8-as motornak a Shelby GT350-ből átemelt részegységeivel még erősebbé tett verzióját kapta meg 475 lóerővel, 570 Nm-es nyomatékkal, 260 km/órás végsebességgel és még hátborzongatóbb hanggal.

bullitt_27_hr_1.jpg

A műszaki tartalomban rejlő különbségeken kívül az autó elsősorban a külső és belső dizájnelemeket tekintve tér el a Mustang alapverziójától. Kívülről az eredeti Bullitt Mustang fényezésére emlékeztető Dark Highland Green fantázianevű sötétzöld szín, krómkeretek, fekete ötküllős felnik, fekete, pónijelvény nélküli hűtőrács, a hátsó lámpák közé elhelyezett Bullitt logó és a hátsó diffúzor hiánya jelentik a legszembetűnőbb változást. Az autó egyszerűbb, letisztultabb hatást kelt a „sima” GT-hez képest. A teljes képhez azért hozzátartozik, hogy a Bullitt fekete színben is elérhető, bár aki ilyen autót vesz, nagy valószínűség szerint inkább az eredeti autót idéző zöld szín mellett dönt majd.

bullitt_21_hr_1.jpg

Belül a pónijelvényt a kormányon felváltó Bullitt logó, a fehér, biliárdgolyót formázó váltógomb, a limitált darabszámot jelölő kis plecsni és a zöld varrások különböztetik meg az autót a GT-től. Természetesen a Bullitt esetében is elérhetőek a modellfrissítéssel érkezett legújabb, vezetést támogató rendszerek, a MagneRide felfüggesztés és a teljesen digitális cockpit is.

2019-mustang-bullitt-7.jpg

A Bullitt csak GT változatban kapható, manuális váltóval, hátsókerék hajtással és azzal az isteni szívó V8-as Coyote motorral. Nem rossz kombináció. Aki szeretne egy darabka legendát magának, vegye célba az első Ford márkakereskedést, mert ahogyan világszerte, úgy nálunk is csak erősen limitált darabszámban érhető el a Bullitt. Az első példányok már rendelhetők, várhatóan októberben érkeznek a hazai kereskedésekbe, de akkor már lehet, hogy késő lesz.

Forrás: ford official

1 komment
süti beállítások módosítása