Szenvedélyünk az autó

Megjelent a legerősebb BMW X2

2018/09/09. - írta: AutoAmore

A városi terepjárók piaca világszerte olyan ütemben bővül, mint ahogy a nemzet gázszerelőjének vagyona gyarapszik. Ez arra ösztönzi az autógyártókat, hogy minden szegmensben lefedjék a vásárlói igényeket. A BMW ebben mindig is élen járt, a 2018. márciusában bemutatkozott X2-vel lett teljes a modellpaletta.

 

A BMW X2 már eddig is a manapság legdivatosabb és leginkább keresett kompakt SUV kategória (amit a BMW-nél SAC-nak /Sports Activity Coupe/ hívnak) egyik legsportosabb darabja volt. Ez a sportosság most már nem csak az autó külsejében mutatkozik meg, a BMW-nél belepakoltak ugyanis egy olyan motort, amivel már senkinek nem kell szégyenkeznie a helyi streetracerek között.

 

p90320363_highres_the-new-bmw-x2-m35i-.jpg

 

A modell neve egészen pontosan BMW X2 M35i, amelyben a BMW eddigi legerősebb kétliteres, négyhengeres TwinPower Turbo motorja teljesít szolgálatot, 306 lóerővel és 450 Nm-es forgatónyomatékkal. A motor egyébként a BMW, pontosabban a BMW M GmbH legújabb fejlesztésű és egyúttal az M GmbH által készített első négyhengeres erőforrása, amely a BMW által sorozatgyártásban forgalmazott eddigi legerősebb soros négyhengeres motor is egyben.

 

A BMW M GmbH mérnökei ez esetben is kitettek magukért, a sportos coupe SUV-ban szinte minden olyan finomság megtalálható, ami az igazán sportos M-es BMW-ket jellemzi. Az autó 4,9 másodperc alatt futja a 0-100-at, amihez hozzájárul a Launch Control nevű rajtprogrammal kiegészített BMW M Performance hangolású, nyolcfokatú Steptronic automataváltó és az alapfelszerelés részeként kínált xDrive intelligens összkerékhajtás is.

p90320365_highres_the-new-bmw-x2-m35i-_1.jpg

Nem csak a motor tekintetében különbözik a modell a többi X2-től. A BMW-nél átdolgozták a futóművet is, ami alapesetben M Sport futóművet jelent, de opcionálisan adaptív futóművel is elérhető az autó, aminek részeként a sofőr a sportos vagy a komfortos üzemmód közül választhat. Természetesen az autó az alapverzióhoz képest erősebb M Sport fékeket kapott, a közvetlenebb irányítás és a feszesebb lengéscsillapítás érdekében pedig átdolgozták a kormányművet és a kerékfelfüggesztést is.

 

Érdekes technikai újítás továbbá az első tengelybe integrált M Sport differenciálmű, amelynek az a fő feladata, hogy a differenciálmű zárásával csökkentse az első kerekek tapadásvesztését egy-egy sodrósabb kanyar elvállalása esetén.

p90320364_highres_the-new-bmw-x2-m35i-.jpg

 

Aki ilyen autót vásárol, minden bizonnyal szeretné, hogy a környezete is tisztában legyen azzal, hogy milyen fiatalos, modern, sportos és sikeres ember ül a volán mögött :-) Tudják ezt a BMW-nél is, ezért az X2 M35i külső megjelenését tekintve sem hagy kétséget afelől, hogy itt bizony vastagon fogott a ceruza. Ebbe a körbe tartoznak a teljes LED-technológiás első fényszórók, a Cerium Grey színű kiegészítők (hűtőrács, oldalsó légbeömlő, külső tükörház), az M Sport kipufogórendszer tíz centi átmérőjű ikervégződésekkel és a 19 vagy 20 colos M Sport könnyűfém kerekek.

p90320373_highres_the-new-bmw-x2-m35i-.jpg

Belül is visszaköszönnek az M Sport csomag elemei, mint a váltófülekkel felszerelt bőr sportkormány, vagy az extraként rendelhető – és egy bizonyos testalkatig valóban nagyon jól tartó, de akár hosszú távon is nagyon kényelmes – M sportülések.

p90320387_highres_the-new-bmw-x2-m35i-.jpg

 

Aki nem tud ilyen autó nélkül élni, még egy picit várnia kell, a gyártás ugyanis csak 2018. novemberében kezdődik és az első példányok 2019. márciusában érkeznek meg Európába.

 

forrás: bmw official

komment
süti beállítások módosítása