Szenvedélyünk az autó

Praktikus. Gyönyörű. Sportos. Az új Audi A6 Avant

2018/09/11. - írta: AutoAmore

Ezzel a címmel jelent meg a gyári sajtóanyag az új Audi A6 Avanttal kapcsolatban annak apropóján, hogy már elérhető az A6 sportos kombi változata.

 

A felső középkategóriában egyre kevesebb gyártó kínál kombi karosszériás kivitelt, illetve ha mégis előállnak ilyen modellel, az inkább csak marginálisan van jelen a kínálatban. Nem így az Audinál, ahol a németországi A6 eladások 60 %-át az Avant teszi ki, de egész Európában is sok fogy belőle, így az Audi szempontjából rendkívül fontos modellről van szó.

a1810730_medium.jpg

Az új A6 Avant 4,94 méteres hosszával, 1,89 méteres szélességével és 1,47 méteres magasságával nagyobb lett elődjénél. A méretnövekedés a legjobb helyen, a belső tér esetében érhető leginkább tetten, főként a hátsó lábtér nőtt nagyot az elődhöz képest. A csomagtartó mérete maradt 565 liter, ami azért a hétköznapi felhasználás során bőven elegendő. Ha azonban valaki az építőipart sújtó krónikus munkaerőhiány miatt arra kényszerül, hogy az építőanyagot egy ilyen prémium járgánnyal saját maga szállítsa az építkezésre, a hátsó ülések ledöntésével már 1680 liternyi helyre pakolhat. A csomagtartó praktikumát az Audi már alapáron járó elektromos mozgatású csomagtérajtóval és a csomagok rögzítését segítő hálóval, kampókkal, rögzítési pontokkal emeli.

a1810693_medium.jpg

Kívülről az autó front részén a limuzinból már ismert formai megoldások köszönnek vissza, oldalról és hátulról viszont már látszik az, hogy a formatervezők sok munkaórát tettek bele. Kifejezetten dögös, sportos vonalvezetésű autót sikerült alkotni. Oldalról rögtön feltűnnek a határozottan nagy üvegfelületek, amelyek a leghátsó oldalablak formájával foglalják keretbe az egész oldalsó részt, a rövid első és hátsó túlnyúlásokkal rendkívül karakteres és sportos megjelenést kölcsönözve az autónak. Hátul a hosszanti krómcsíkkal kettéosztott hatalmas hátsó lámpák viszik el a showt.

a1810678_medium.jpg

Belül a limuzinból már jól ismert, hipermodern belső tér fogad bennünket a már megszokott kitűnő minőségű belső térrel, amin tényleg nehéz fogást találni.

 

Itt is alap a LED világítás, ami opcionálisan Matrix LED vagy HD Matrix LED technológiájú, mindent bevilágító, valóban rendkívül hasznos extrafelszereléssel bővíthető. Az asszisztensrendszerek rendkívül széles skálája érhető el az új A6 Avanthoz. Gyakorlatilag amit ma ezen a téren az autóipar tud, szinte teljes egészében elérhető ennél a típusnál. Az alap vészfék-asszisztensen kívül az ügyfelek 39 -féle asszisztens közül választhatnak két különböző csomagban.

a1810697_medium.jpg

A motorkínálatot illetően az új A6 Avant csak az Audi új lágy hybrid technológiájú (MHEV) motorjaival érhető el, amelyekkel a gyár állítása szerint 100 kilométerenként 0.7 literrel csökken az üzemanyag-fogyasztás. Kezdetben háromféle motorral, egy négyhengeres és két V6-os erőforrással érhető el az újdonság.

Az utóbbi időben az Audi jelentősen megnehezítette a motorok közötti kiigazodást azzal, hogy megváltoztatta azok elnevezését, és a hengerűrtartalomra utaló elnevezéseket lecserélte. Azért megpróbálunk egy kis segítséget nyújtani ezzel kapcsolatban.

A belépőmodell a 40 TDI elnevezésű kétliteres, négyhengeres dízel 204 lóerős teljesítménnyel. Ezt követi a 45 TDI háromliteres V6-os dízel 231 lóerővel és a szintén háromliteres V6-os 50 TDI 286 lóerővel. A két V6-os erőforrás egy nyolcfokozatú tiptronic automataváltóval, míg a kétliteres motor egy hétfokozatú S tronic automataváltóval érhető el.

a1810711_medium.jpg

Az átdolgozott futóműnek és felfüggesztésnek, valamint az opcionálisan elérhető hátsókerék kormányzásnak köszönhetően az elődhöz képest sokkal közvetlenebb és sportosabb vezetési élményt ígér az autó.

a1810732_medium.jpg

Az új Audi A6 Avant kényelmes, tágas és minőségi belső terével, modern fedélzeti rendszereivel, praktikus csomagtartójával egy kiváló utazóautó, ami tökéletes partner lehet hosszabb családi utakhoz is. Bár a városi terepjárók térhódításával egyre csökken a vásárlói érdeklődés a kombik iránt, azért még megvan az a vásárlói réteg, aki szeret vezetni, akinek fontos a stílusos megjelenés és a kombik által nyújtott praktikum. Az új Audi A6 Avant van annyira jó autó, hogy megőrizze elődje töretlen népszerűségét és akár új vevőket is csábítson ehhez a lassan kihalófélben lévő járműkategóriához.

 

Köszi, hogy időt szántál arra, hogy elolvasd a cikket.

 

forrás: audi official

komment
süti beállítások módosítása