Szenvedélyünk az autó

Hamarosan kapható az új Suzuki Vitara

2018/08/31. - írta: AutoAmore

Majdnem négy éve már annak, hogy a Suzuki bemutatta a Vitara aktuális változatát, így az idei Párizsi Autószalonon leleplezték a modellfrissített verziót, amely szeptembertől már elérhető a hazai kereskedésekben is.

Mivel a Vitara az egyik legsikeresebb modell a Suzuki palettáján, így nem volt indokolt drasztikus változtatásoknak alávetni a formatervet. Ennek eredményeként az autón kívülről csak minimális változásokat fedezhetünk fel, amelyekkel mégis modernebb, frissebb hatást kelt.

clipboard01.jpg

Változott az első lámpa, a hűtőrács és a lökhárító formája. Megújultak a 16 és 17 colos festett, illetve polírozott könnyűfém keréktárcsák, valamint összesen 14 -féle, egyszínű, vagy two-tone színkombinációnak nevezett kétszínű festéssel érhető el az új Vitara, melyek közül két teljesen új szín is debütál.

Lényegesebb változások történtek a motorkínálatot illetően. Az autó meghajtásáról a Suzuki S-Crossban már bemutatkozott új BoosterJet turbómotorok gondoskodnak 1,0 literes 111 lóerős és 1,4 literes 140 lóerős teljesítménnyel, amelyek természetesen már megfelelnek a legújabb Európai Uniós környezetvédelmi normáknak is. A korábban használt 1,6 literes szívó benzinessel a megújult Vitara már nem érhető el. A gyártó állítása szerint az új motorok tisztábbak, erősebbek és hatékonyabbak lettek a korábbiaknál. A Suzuki mindig is jó motorokat gyártott, sosem kapkodták el a fejlesztést, inkább megvárták míg kiforr a technika, így kíváncsian várjuk, hogy ezekkel az új motorokkal hogyan fog hasítani a gyár legújabb modellje.

clipboard02.jpg

Belül puhább, jobb minőségű anyagok és átdolgozott, színes központi kijelző jelenti a leglényegesebb változást. A központi kijelzőn nyomon követhetjük azt is, hogy az AllGrip fantázianevű összkerékhajtást a négyféle (auto, sport, snow és lock) választható üzemmód közül éppen melyikben használjuk.

clipboard04.jpg

Az új Vitara az elérhető biztonsági berendezések terén is javult, hiszen már itt is megtalálható a holttérfigyelő rendszer, a hátsó keresztirányú forgalmat figyelő rendszer, a táblafelismerés és a vészfékasszisztens is.

clipboard03.jpg

Elsőre úgy tűnik, hogy a Vitara előnyére változott és továbbra is a márka egyik zászlóshajója maradhat, de bővebb és mélyebb elemzést, illetve véleményt csak az autó kipróbálását követően tudunk mondani.

forrás: suzuki official

komment
süti beállítások módosítása