Szenvedélyünk az autó

A csúcsok csúcsa. Ferrari 488 Pista Spider.

2018/08/26. - írta: AutoAmore

A californiai Monterey-ben zajló Pebble Beach Concours d'Elegance autós fesztivál keretén belül mutatta be a Ferrari legújabb portékáját, a 488 Pista nyitott tetős verzióját.

 

1_ferrari_pista_spider_front_3-4.jpg

 

Fussuk át gyorsan az adatokat. Az erőforrás ugyanaz a háromszor az év motorjának választott 3.9 literes duplaturbós V8-as, ami a coupe változatban dolgozik, 710 lóerővel és 770 Nm forgatónyomatékkal. A 0-100-at 2,85 másodperc alatt futja, 200 km/órára pedig éppen 8 másodperc alatt gyorsul, ami 0,4 másodperccel gyengébb a coupe-nál. Lassúnak azért ez sem nevezhető. A végsebessége 340 km/óra.

 

3_ferrari_pista_spider_rear_3-4.jpg

 

Ha egy coupe-nak elkészítik a nyitott tetős változatát, az általában a plusz merevítések miatt nehezebb szokott lenni. Nos a Ferrarinál ez nem így van. A 488 Pista Spider ugyanis a maga 1380 kg-os tömegével 5 kg-al könnyebb mint a coupe. Legalábbis akkor, ha az opciós listán beikszeljük a könnyített kivitelt. A súlycsökkentés érdekében sem hagyományos ajtóbehúzó fogantyú, sem szőnyegek nincsenek az autóban, előbbit egy pánt, utóbbit pedig alumínium helyettesíti.

 

3-4antalto_ferrari_pista_spider_tettuccio.jpg

 

Természetesen – ahogy az manapság a szupersport kategóriában lenni szokott – itt is mindenütt alcantara, szénszálas anyagok és alumínium, ameddig a szem ellát.

 

Újdonság a 20 collos ötküllős felni, ami opcionálisan szénszálas anyagból is készülhet, 20 %-nyi súlytöbbletet spórolva a kovácsoltvas verzióhoz képest.

 

4_ferrari_pista_spider_side.jpg

 

A gyári bemutatóban szereplő autó nem a hagyományos Ferrari piros fényezéssel készült, ami rendkívül jót tesz a megjelenésének. Nagyon ütős ez a fehér szín a kék versenycsíkokkal.

 

5_ferrari_pista_spider_rear.jpg

 

A Ferrari szerint jelenleg a 488 Pista Spider áll a legközelebb ahhoz, hogy a versenypályás technikát közúti körülmények között is elérhetővé tegye.

 

7_ferrari_pista_spider_interior.jpg

A Ferrari egyelőre sem az autó árát, sem a várható darabszámot nem közölte. Aki ilyen autót vesz, biztos lehet benne, hogy a pénzét értékálló befektetésben tartja, hiszen a várhatóan erősen limitált darabszám miatt az autó később jóval többet fog érni újkori áránál.

 

Forrás: topgear.com

komment
süti beállítások módosítása